Menu:














AIZVADĪTS IX NACIONĀLAIS POLIJAS FEDERĀCIJAS 
PUERI CANTORES
KONGRESS ŽEŠOVĀ


Šoruden no 7. līdz 10. septembrim mums bija brīnišķīga iespēja apmeklēt Poliju. To sniedza Aglonas bazilikas kora skola. Polijā notika Pueri Cantores kongress. Tas bija fantastisks un neaizmirstams piedzīvojums.


Ceļojuma laikā mūs pavadīja priesteris Juris un skolotājas Sanita, Jacinta un Irēna. Polijā mēs ieradāmies nedaudz par ātru, bet poļi bija ļoti viesmīlīgi un uzņēma mūs ar prieku. Mēs dzīvojām kopmītnēs, kurās bija silti, skaisti un mājīgi. Mūs cienāja ar garšīgiem ēdieniem, kādi Latvijā nav ikdienā sastopami. Žešova ir skaista pilsēta, un visu laiku, kamēr mēs tur bijām, bija silts un saulains laiks.

 

Pasākums tika atklāts ar gājienu, pēc kura sekoja arī neliels koncertiņš, kuru sniedza zēnu koris no Polijas. Mūsu koncerts iesākās vakarpusē pie strūklakas. Mēs ietērpāmies mūsu kora skaistajos tautas tērpos un sniedzām koncertu, kas lika smaidīt visu dziedāšanas laiku. Neraugoties uz to, ka mēs dziedājām pēdējie, skatītāji mums veltīja skanīgus aplausus un mīļus pateicības vārdus. 

 

Mums bija arī iespēja piedalīties sporta spēlēs, kurās bija atraktīvi un sportiski uzdevumi.

 

Kulmināciju mūsu brauciens sasniedza katedrālē, kad visi bijām vienoti Svētajā Misē – katrs koris bija savos tērpos, un mēs stāvējām cits citam līdzās. Kaut arī mēs bijām dažādas tautības cilvēki, tomēr mūs visus vienoja dziesma "Da Pacem Domine". Tā ir Pueri Cantores himna – ļoti skaista un iedvesmojoša, un es domāju, ka tā patika visiem koriem, jo visi to dziedāja ar smaidu sejā.

 

Bija ļoti bēdīgi šķirties no Žešovas, Polijas, jo tur iegūtās sajūtas un emocijas ilgi neaizmirsīsies. Bija arī grūti šķirties no jaunajiem draugiem, ar kuriem iepazināmies. Mācīties vasarā bija nedaudz grūti, bet tas viss attaisnojās. Visas pūles un laiks, ko veltījām mēģinājumiem, nebija veltīgas. Cerēsim, ka arī turpmāk mums būs šāda veida iespējas, un, ja būs, tad mēs noteikti tās izmantosim!




    Ievietots: 09:06, 13.10.2017.                                                 Koriste Anna  Marija  Rudzīte

 Copyright © 2013-2017 Romas katoļu Baznīcas Rēzeknes-Aglonas diecēze